CranioSacraal therapie

 
     Welkom
     Over mij
     Cranio Sacraal therapie
     Werkwijze

     Wanneer een behandeling
     Sportmassage
      Contact en tarieven
      Links
 

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on methode die kan worden gebruikt om  het functioneren van het paard te onderzoeken en te verbeteren.

Het cranio sacraal systeem bestaat uit vliezen en hersenvocht , deze omgeven en beschermen de hersenen en het ruggenmerg. Het hersenvocht circuleert vanaf de schedelbotten (het cranium) tot aan het heiligbeen (sacrum), deze circulatie veroorzaakt in een regelmatig ritme een beweging die in het gehele lichaam voelbaar is en wordt doorgegeven aan alle organen en weefsels.

Dit ritme noemen we het cranio-sacrale ritme en zorgt onder andere voor de voeding van het centrale zenuwstelsel en de afvoer van afvalstoffen.

Deze ritmische toename van hersenvocht veroorzaakt een minimale maar belangrijke uitzet en krimp in de schedel, de vochttoename moet immers ergens heen. Als deze pomp in zijn functie geremd of verstoord wordt heeft dat invloed op onze gezondheid.
Door gebruik te maken van een aantal uiterst subtiele technieken kan je dus verstoringen in het systeem opsporen en verhelpen om hierdoor het functioneren van het centrale zenuwstelsel te verbeteren. Doordat het ritme in zijn beweging geremd kan worden door fasciale spanning ergens anders in het lichaam, kan het dus helpen door het hele lichaam heen.

Met Cranio sacraal therapie, die vooral gericht is op de ontspanning van het systeem, kan een groot aantal klachten van zowel fysieke als emotionele aard worden verholpen of sterk verminderen en door het systeem optimaal te laten functioneren verbeter je ook de natuurlijke helende processen, deze therapie wordt dus ook meer en meer als preventieve behandeling gebruikt om weerstand tegen ziekte te verhogen.

Cranio Sacraal therapie voor paarden