Sportmassage

 
     Welkom
     Over mij
     Cranio Sacraal therapie
     Werkwijze

     Wanneer een behandeling
     Sportmassage
      Contact en tarieven
      Links

 

Wij gaan als we klachten hebben of om klachten te voorkomen naar een masseur of fysiotherapeut, waarom ons paard dan niet?

Een paard is een atleet en moet altijd in conditie zijn of ze nou recreatief aan het werk zijn of voor de sport. Een paardenlijf bestaat voor meer dan de heft van zijn gewicht uit spieren, en net zoals bij de mens zijn ook bij het paard de spieren stress gevoelig, zeker bij paarden die moeten presteren.

Bij zware inspanning verzuren de spieren waardoor verkramping kan voorkomen en spierpijn. Om te compenseren zal het paard andere spieren meer en misschien verkeerd gaan gebruiken om de gevoelige spieren te ontlasten waardoor er spanning ontstaat zowel lichamelijk als ook psychisch want pijn en werken kunnen met elkaar verbonden worden.

Daarnaast kan massage preventief werken want je kunt de problemen bij het paard eerder constateren doordat er eerder gevoeligheid in de spieren geconstateerd kan worden voordat er echte problemen en/of blessures ontstaan.

Een paard kan pijn op diverse manier aangeven: door boos, angstig, onzeker, agressief, ontwijkend gedrag, verzet, vluchten of verminderde prestaties. Oorzaken kunnen trauma, verkeerde training, verkeerd liggend zadel. de ruiter zelf, of ziekte zijn. U kunt door middel van paardenmassage, rust en correcte training zorgen dat uw paard weer de prestaties kan leveren die u van hem vraagt.