Werkwijze Cranio

 
   
     Welkom
     Over mij
     Cranio Sacraal therapie
     Werkwijze

     Wanneer een behandeling
     Sportmassage
      Contact en tarieven
      Links
 

Voorafgaand aan de eerste behandeling vind er een “intake” gesprek plaats met de eigenaar c.q. vaste verzorger van het paard, hierbij stel ik vragen en vul ik een status in waarop ik de behandelingen en vorderingen bijhoud.

Er zullen vragen gesteld worden over bijvoorbeeld het verleden, zadel, bit, training, leefomstandigheden (stalling, weide, enz) voeding, verzorging van hoeven en tanden, enz. Verder observeer ik het paard in stand en stap en zal enkele foto’s maken. Deze worden gebruikt om goed het verschil te kunnen zien van voor en na de behandelingen.

De behandeling vindt bij voorkeur plaats op een rustige, voor het paard bekende plek waar hij/zij zich prettig voelt.

Tijdens een behandeling kan een paard reacties geven zoals lopen, geeuwen, met de hoef over de grond schrapen, hoofdschudden, briesen, zuchten, dit is normaal en hier hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Na de behandeling mag het paard hooi of gras eten.

Het paard komt tijdens een behandeling meestal in een diepe ontspanning, bij het ene paard zal dat al de eerste behandeling het geval zijn bij andere paarden pas later. Gemiddeld worden tenminste drie behandelingen aangeraden, normaal gesproken eenmaal per week.

Door een behandeling wordt een proces in werking gezet, het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd.

Dit proces werkt ongeveer vijf dagen door en het is dus heel belangrijk dat het paard rust krijgt. Natuurlijk mag je altijd met je paard gaan wandelen of licht grondwerk doen maar je moet wel rustig aan doen. Na een behandeling mag het paard bij voorkeur enkele dagen niet bereden of op een andere manier zwaar belast worden. Hierdoor laat je het paard optimaal profiteren van de Cranio Sacraalbehandeling.

 

Er kunnen dus na een behandeling reacties optreden. Het paard kan bijvoorbeeld dunnere ontlasting krijgen, moe zijn of een loopneus krijgen. Deze verschijnselen zullen vanzelf weer verdwijnen.